21 06.2015

Κάλεσμα από την Παλαιστίνη προς τον Στόλο της Ελευθερίας

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Νέα - Ανακοινώσεις
Κάλεσμα από την Παλαιστίνη προς τον Στόλο της Ελευθερίας



Εμείς οι Παλαιστίνιοι, από την πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας και από τα υπόλοιπα κατεχόμενα της Παλαιστίνης, αυτή την ημέρα, περισσότερα από οχτώ χρόνια από όταν ξεκίνησε ο αποκλεισμός της Γάζας, λέμε:  Φτάνει η απραξία, φτάνουν οι συζητήσεις, φτάνει η αναμονή – η ολοκληρωτική πολιορκία στη Λωρίδα της Γάζας από στεριά, αέρα  και θάλασσα πρέπει να τελειώσει.

Οι θηριωδίες του πολέμου στη Γάζα, το περασμένο καλοκαίρι,   αφαίρεσαν 2.200 ζωές, μεταξύ των οποίων πάνω από 500 παιδιών. Περισσότεροι από 11.000 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Η φυσική καταστροφή ήταν συντριπτική. Οι άστεγοι αναμετρούνται στους 100.000. Η ανοικοδόμηση, παρά τις υποσχέσεις της διεθνής κοινότητας, σχεδόν δεν έχει αρχίσει. Δεν υπήρξε καμία ανάληψη ευθύνης για τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου.

Δεν υπάρχει λύση για τη Γάζα και δίκαιη ειρήνη για την Παλαιστίνη χωρίς τη λήξη της πολιορκίας στη Γάζα και τη λήξη του αναγκαστικού διαχωρισμού ανάμεσα στη Γάζα και τα άλλα κατεχόμενα εδάφη. Η  Γάζα, το λιμάνι της Παλαιστίνης, πρέπει να ανοίξει τώρα. Σας ζητάμε να μας βοηθήσετε να καταπολεμήσουμε αυτόν τον αποκλεισμό πλέοντας προς τη Γάζα,  και  καλωσορίζουμε το νέο Στόλο στις ακτές μας.

Οι υπογράφοντες:

Ένωση του Συνδέσμου Επιτροπών Αγροτικών Εργασιών στη Λωρίδα της Γάζας

Αναπτυξιακή Κοινωνία Ghassan Kanafani

Νεολαία Ενάντια στους Εποικισμούς

 

https://freedomflotilla.org/news/15-call-from-palestine-to-the-freedom-flotilla

Τελευταία ενημέρωση Κυριακή, 21 Ιούνιος 2015 17:39