29 06.2015

Το Ισραήλ για άλλη μια φορά διαπράττει κρατική πειρατεία στη Μεσόγειο

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Νέα - Ανακοινώσεις
Το Ισραήλ για άλλη μια φορά διαπράττει κρατική πειρατεία στη Μεσόγειο
Στις 2:06 πμ σήμερα (ώρα Γάζας) το «Μαριάν» επικοινώνησε με τη Συμμαχία του Στόλου της Ελευθερίας  (FFC) και μας ενημέρωσε ότι τρία σκάφη του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού  είχαν περικυκλώσει το σκάφος σε διεθνή ύδατα, ενώ έπλεε περίπου 100 ν.μ. από την ακτή της Γάζας. Μετά από αυτό χάσαμε την επαφή με το "Μαριάν" και στις 05.11 π.μ. (ώρα Γάζας) ο Ισραηλινός Στρατός ανακοίνωσε ότι  "επισκέφτηκαν και έψαξαν" το Μαριάν. Όπως ο ίδιος ο ισραηλινός στρατός παραδέχτηκε, το σκάφος καταλήφθηκε σε διεθνή ύδατα και όλοι οι επιβαίνοντες συνελήφθησαν. Το μόνο θετικό περιεχόμενο της ανακοίνωσης των Ισραηλινών Δυνάμεων Κατοχής ήταν ότι εξακολουθούν να αναγνωρίζουν ότι υπάρχει  ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας, παρά την πρόσφατη κυβερνητική άρνηση του Νετανιάχου ότι δεν υπάρχει.

Δεν έχουμε κανένα λόγο να πιστεύουμε ότι η σύλληψη του Μαριάν  ήταν «ήσυχη», επειδή η τελευταία φορά που ο Ισραηλινός Στρατός είπε κάτι τέτοιο, το 2012, οι άνθρωποι στο πλοίο του "Estelle" ήταν άσχημα χτυπημένοι με όπλα ηλεκτροσόκ (taser) και είχαν ξυλοκοπηθεί με ρόπαλα. Το 2010, δέκα επιβάτες του Mavi Marmara δολοφονήθηκαν από το IDF κατά τη διάρκεια μιας παρόμοιας ενέργειας σε διεθνή ύδατα.

Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι η ισραηλινή κυβέρνηση επέλεξε να συνεχίσει την απολύτως άκαρπη πολιτική της "καμίας ανοχής", που σημαίνει ότι θα συνεχίσει να επιβάλλει την απάνθρωπη και παράνομη συλλογική τιμωρία των 1.800.000 Παλαιστινίων στη Γάζα. Επαναλαμβανόμενες πράξεις  κρατικής πειρατείας σε διεθνή ύδατα, από το Ισραήλ, είναι ανησυχητικές ενδείξεις ότι η πολιτική της κατοχής και του αποκλεισμού εκτείνεται σε ολόκληρη την ανατολική Μεσόγειο. Ζητάμε από την ισραηλινή κυβέρνηση να σταματήσει  την παράνομη κράτηση των ειρηνικών πολιτών που ταξιδεύουν σε διεθνή ύδατα για τη στήριξη της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Καλούμε τις κυβερνήσεις μας να διασφαλίσουν ότι όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα από το "Μαριάν" είναι ασφαλείς, και να διαμαρτυρηθούν έντονα κατά της παραβίασης του διεθνούς δικαίου της θάλασσας από το ισραηλινό κράτος. Καλούμε όλες τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών να καταδικάσουν τις ενέργειες του Ισραήλ. Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα συνεχίσουν να ανταποκρίνονται   και να αντιδρούν σε αυτή την αδικία, όπως και εμείς, μέχρι το λιμάνι της Γάζας να ανοίξει  και μέχρι να τερματιστεί η πολιορκία και η κατοχή.

Για περισσότερες ενημερώσεις επισκεφτείτε: ff3.freedomflotilla.org
Τελευταία ενημέρωση Δευτέρα, 29 Ιούνιος 2015 12:58