11 10.2012

Ψήφισμα Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Ψηφίσματα Υποστήριξης
Βόλος 10.10.2012 

 

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

 

Υποστήριξης της Διεθνούς Αποστολής

της «Συμμαχίας του Στόλου της Ελευθερίας» στη Γάζα

 

   Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου ενώνει τη φωνή της και εκφράζει την υποστήριξή της στη νέα διεθνή αποστολή της «Συμμαχίας του Στόλου της Ελευθερίας» (ιστιοφόρο ESTELLE) πρός τη Γάζα…

Ο αποκλεισμός της Γάζας συνεχίζει να αποτελεί σημαντική τροχοπέδη για μια βιώσιμη και δίκαιη ειρήνη μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών. Ωστόσο, είναι προφανές πως η διεθνής πολιτική έχει σταθεί «λίγη», μεροληπτική και υποκριτική όταν πρόκειται για την εφαρμογή των διακηρύξεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου από τους ισχυρούς της Γής. Για άλλη μια φορά έχει φτάσει η ώρα της δράσης της Εργατικής Τάξης...  

 

Για:

·         Τη δημιουργία Ανεξάρτητου βιώσιμου και κυρίαρχου Παλαιστινιακού Κράτους στα σύνορα του 67, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, δίπλα στο Ισραήλ.

·         Την απελευθέρωση του Παλαιστινιακού Λαού από τη βαρβαρότητα των κατοχικών δυνάμεων, του στρατού του Ισραήλ.

·         Την αναγνώριση του παλαιστινιακού Κράτους ως κράτους-μέλους του ΟΗΕ.

·         Το σταμάτημα των εποικισμών και την αποχώρηση όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του 67.

·         Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους διαχωρισμού σε Ιερουσαλήμ και Δυτ. Όχθη.

·         Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστινίων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.

·         Την άρση κάθε αποκλεισμού των Παλαιστινίων στη Δυτ. Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.

·         Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων και άλλων πολιτικών κρατουμένων, που κρατούνται στις Ισραηλινές φυλακές.

·         Την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα εδάφη του 67, συμπεριλαμβανομένων των υψωμάτων του Γκολάν και της περιοχής Σεμπάα του Ν. Λιβάνου.

·         Ζητάμε από την Ελληνική κυβέρνηση να ακυρώσει τη στρατιωτική συνεργασία της Χώρας μας με το Ισραήλ.

 

Σ’ αυτή την Κίνηση συμμετέχουμε.

 

Πέρασαν πάνω από δύο χρόνια από την νύχτα της 31 Μαΐου 2010, όταν οι ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε διεθνή ύδατα (80 μίλια από τις ακτές του Ισραήλ) στον πολυεθνικό στολίσκο «Freedom Flotilla», δολοφονώντας 9 συνανθρώπους μας, τραυματίζοντας βαριά δεκάδες και συλλαμβάνοντας 700 ακτιβιστές.

Οι 38 Έλληνες της Πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα» που συμμετείχαν στην διεθνή αυτή αποστολή συνελήφθησαν, κάποιοι τραυματίστηκαν, ορισμένοι υπέστησαν βίαιη ανακριτική μεταχείριση, τα υπάρχοντά τους κλάπηκαν, ενώ τα 2 ελληνικά πλοία της αποστολής, μόλις πριν από δύο μήνες έγινε κατορθωτό να απελευθερωθούν.

Πέρυσι το καλοκαίρι παρεμποδίσθηκε ο απόπλους 7 πλοίων και 350 διεθνών ακτιβιστών του Στόλου της Ελευθερίας ΙΙ, σε εφαρμογή της επέκτασης του ισραηλινού αποκλεισμού της Γάζας στις ελληνικές θάλασσες, με τον ευτελισμό κάθε έννοια εθνικής και ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Ένα πλοίο τότε, που δεν εμποδίστηκε να αποπλεύσει από λιμάνι της Γαλλίας, συνελήφθη ενώ διέπλεε τα ελληνικά χωρικά ύδατα  και κρατήθηκε επί 20 ημέρες σε ελληνικά λιμάνια.

Φέτος η Ελληνική Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα», γενεσιουργός συνιστώσα του Κινήματος για το σπάσιμο της 43χρονης πολιορκίας, συμμετέχει και πάλι στην νέα διεθνή πρωτοβουλία της «Freedom Flotilla Coalition» η οποία στηρίζει το ταξίδι του ιστιοφόρου Estelle που ξεκίνησε από την Σουηδία, παραπλέοντας τις ακτές της Ευρώπης και ελλιμενιζόμενο σε βορειο-ευρωπαϊκά και μεσογειακά λιμάνια με προορισμό την Γάζα… 

Το Estelle αυτές τις μέρες βρίσκεται στην Μεσόγειο επισκεπτόμενο λιμάνια στην Ισπανία, στην Γαλλία και στην Ιταλία, λαμβάνοντας πάντοτε νόμιμη άδεια κατάπλου και απόπλου, τυγχάνοντας συνάμα λαϊκής υποδοχής με την συμμετοχή πολιτικών και δημοτικών αρχών.

Το Εργατικό Κέντρο Βόλου, πιστό στις ιδέες και της αξίες της Παγκόσμιας Ειρήνης, της Συναδέλφωσης και της Αυτοδιάθεσης των Λαών και της Διαφύλαξης του δικαιώματος στην Εργασία και την Ευημερία, θα συνεχίζει να στηρίζει και να συμμετέχει ενεργά σε ανάλογες Κινήσεις και Πρωτοβουλίες, που οι στόχοι τους συγκλίνουν με τους δικούς του.

 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ. ΒΟΛΟΥ