21 07.2013

Γνωρίστε τους εργαζόμενους στην Κιβωτό της Γάζας – Ο Sami Ali Al-Goga

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Νέα από την Κιβωτό της Γάζας
Γνωρίστε τους εργαζόμενους στην Κιβωτό της Γάζας – Ο Sami Ali Al-Goga
 


"Έχασα το αριστερό μου χέρι μετά από επίθεση του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού στη ψαρόβαρκά μου, στις 11 Μαρτίου 2007"



Ο Sami Ali Al-Goga


"Έχασα το αριστερό μου χέρι μετά από επίθεση του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού στη ψαρόβαρκά μου, στις 11 Μαρτίου 2007"

Ο Sami Ali Al-Goga είναι 34 ετών,  πρώην ψαράς,  από τον προσφυγικό καταυλισμό αλ-Σατί στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας. Ο Σαμί είναι παντρεμένος και έχει 3 παιδιά: ένα αγόρι ηλικίας 5 ετών και 2 κορίτσια ηλικίας 6 ετών και 1 έτους. Ο Σαμί αυτή τη στιγμή εργάζεται ως φύλακας στην Κιβωτό της Γάζας.

Η οικογένεια του Σαμί ασχολείται με το ψάρεμα εδώ και δεκαετίες. Είναι μια "οικογενειακή παράδοση" δηλώνει ο Σαμί. Ο Σαμί δούλευε ως ψαράς από την ηλικία των 14, βοηθώντας τον ηλικιωμένο πατέρα του. 

"Στις 11 Μαρτίου 2007, στις 15:00, πήγα για ψάρεμα με την οικογένειά μου στο σκάφος μας. Πλέαμε στα παλαιστινιακά ύδατα στη ζώνη αλιείας, και το απολαμβάναμε. Ξαφνικά, στις 5 το πρωί, δύο   πολεμικά πλοία του Ισραηλινού Ναυτικού μάς σταμάτησαν και μας φώναξαν  «γυρίστε πίσω αλλιώς θα σας επιτεθούμε». Άρχισαν να μας ρίχνουν σφαίρες και πυραύλους. Τρία από τα μέλη του πληρώματός μας τραυματίστηκαν και θραύσματα πυραύλων χτύπησαν το αριστερό μου χέρι. Τραυματίστηκα σοβαρά, έπεσα σε κώμα και ξύπνησα  δύο ημέρες αργότερα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα   με ένα μόνο χέρι. Η ζωή μου τελείωσε την ίδια ημέρα που έχασα το χέρι μου, από το Ισραήλ", δήλωσε ο Σαμί.

Ο Σαμί είναι άνεργος μετά από αυτή την επίθεση και επιβιώνει με την παροχή βοήθειας από την UNRWA και τη στήριξη από την οικογένειά του. «Τώρα είμαι με ένα χέρι. Είναι δύσκολο να ζήσω και να ταΐσω την οικογένειά μου και τα παιδιά μου με ένα μόνο χέρι. Δεν θέλω τα παιδιά μου να υποφέρουν όπως εγώ."

Ο Σαμί καλεί τους διεθνείς οργανισμούς να δράσουν άμεσα για την προστασία των Παλαιστινίων ψαράδων από τις συνεχιζόμενες ισραηλινές επιθέσεις, και ειδικά να στηρίξουν την Κιβωτό της Γάζας.  

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του τομέα της αλιείας στη Γάζα, επισκεφτείτε το www.gazaark.org/el και κάντε κλικ στην ετικέτα «ψαράδες»,  στο κάτω μέρος της αρχικής σελίδας, για να δείτε μια σειρά από στατιστικά στοιχεία, άρθρα, βίντεο, κλπ.

Για να συμβάλεται σε μισθούς για όσους εργάζονται στην Κιβωτό  της Γάζας ή σε ένα κομμάτι του εξοπλισμού που απαιτείται για να συνεχιστεί η ανακατασκευή, επισκεφτείτε  το http://www.gazaark.org/support-us/help-refurbish-gazas-ark/.
Τελευταία ενημέρωση Κυριακή, 21 Ιούλιος 2013 20:32