21 11.2012

Απαραίτητη η παρουσία πολιτών απ' όλο τον κόσμο στη Γάζα

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Νέα - Ανακοινώσεις

karabakiΗ Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα», οργανώνει ήδη, σε συνεννόηση με συντρόφους στην Αίγυπτο και τη Γάζα, αποστολή κατά την οποία πολίτες από την Ελλάδα, μαζί με άλλους διεθνείς από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, θα μεταβούν στην Λωρίδα της Γάζας.

Σκοπός της αποστολής είναι να υπερασπιστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα, να εκφράσει την αλληλεγγύη και να μεταφέρει τη μαρτυρία της για τα εγκλήματα του κράτους του Ισραήλ κατά ενός άμαχου πληθυσμού, παγιδευμένου στη μεγαλύτερη ανοιχτή φυλακή του κόσμου, χωρίς τρόπο διαφυγής, στο έλεος των βομβαρδισμών από την αεροπορία, το πυροβολικό και το ναυτικό της τέταρτης μεγαλύτερης στρατιωτικής δύναμης παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, έχει συμφωνηθεί κατάπαυση πυρός για σήμερα (Τετάρτη, 21/11), από τις 9μμ.

Παρ’ όλ’ αυτά, μια πρώτη ομάδα θα μεταβεί τις επόμενες ημέρες στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε συμφωνία με το διεθνές κάλεσμα, απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα στην ελληνική κοινωνία να συμμετάσχει σ’ αυτό το εγχείρημα, καθώς ο κίνδυνος να σπάσει η εκεχειρία παραμένει υπαρκτός και μεγάλος. Παραμένει, ταυτόχρονα, καθήκον μας ως ανθρώπων να αποτρέψουμε, με όποιο μέσο μπορούμε και όσο μπορούμε, τη σφαγή αμάχων.

Καλούμε όποιες και όποιους έχουν τη δυνατότητα και τη βούληση να συμμετάσχουν σε μια τέτοια αποστολή, να επικοινωνήσουν με το email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Όπως είναι κατανοητό, οι θέσεις σε μια τέτοια αποστολή δεν είναι απεριόριστες και η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει με βασικά κριτήρια την αποτελεσματικότητα της αποστολής, την ασφάλεια των συμμετεχόντων και την οικοδόμηση δεσμών αλληλεγγύης με την τοπική κοινωνία.

Τελευταία ενημέρωση Τετάρτη, 21 Νοέμβριος 2012 23:09
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ