16 11.2012

Το φρικιαστικό πρόσωπο του κράτους του Ισραήλ σε όλο του το μεγαλείο

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Νέα - Ανακοινώσεις
Το φρικιαστικό πρόσωπο του κράτους του Ισραήλ σε όλο του το μεγαλείο
Από το απόγευμα της Τετάρτης 14 Νοέμβρη και μετά την δολοφονία από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής του ηγετικού στελέχους των Ταξιαρχιών Ιζεντίν Αλ Κασάμ (ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς)Άχμαντ Αλ Τζααμπάρι, το Ισραήλ ξεκίνησε και επισήμως την επίθεσή του από αέρα και θάλασσα στην αποκλεισμένη και πολιορκημένη Γάζα.


Εφιαλτικά επαναλαμβανόμενο το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ, μετά την επιχείρηση «Χυτός Μόλυβδος» (27 Δεκεμβρίου 2008 - Ιανουάριος 2009, κατά την οποία σκοτώθηκαν πάνω από 1.400 Παλαιστίνιοι, άμαχοι στην πλειονότητά τους, μεταξύ των οποίων πάνω από 300 παιδιά) συνεχίζει το δολοφονικό του έργο με την επιχείρηση «Αμυντικός Στύλος» ( Pillar of Defence), σε μια συνεχιζόμενη και οργανωμένη γενοκτονία ενός λαού που δεν έχει πάψει στιγμή να παλεύει για την ελευθερία του.

Η κλιμάκωση της έντασης, με ευθύνη του Ισραήλ, είχε ξεκινήσει μια εβδομάδα νωρίτερα, όταν την Πέμπτη 8 Νοέμβρη ένα παιδί δολοφονήθηκε από ισραηλινά πυρά ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο. Δύο ημέρες αργότερα, δύο ακόμα παιδιά δολοφονήθηκαν την ώρα του παιχνιδιού τους όταν οβίδα του πυροβολικού έπληξε γήπεδο ποδοσφαίρου. Την Δευτέρα 12 Νοέμβρη, η Παλαιστινιακή αντίσταση συμφώνησε σε ανακωχή με την προϋπόθεση το Ισραήλ να πάψει τις επιθέσεις,κάτι το οποίο προφανώς και δεν έγινε από την πλευρά του Ισραήλ.

Οι νεκροί έχουν ήδη ξεπεράσει τους 15 και οι τραυματίες τους 100. Ανάμεσα στους νεκρούς μια γυναίκα 3 μηνών έγκυος, ένα αγοράκι 11 μηνών, δύο κοριτσάκια 4 και 7 χρονών. Με τον μισό πληθυσμό της Γάζας κάτω από την ηλικία των 18 και με μια επικείμενη εισβολή και από εδάφους, ο αριθμός των νεκρών παιδιών όλο και θα αυξάνεται. Την ίδια στιγμή ο φασίστας Νετανιάχου δήλωνε πως το Ισραήλ δεν θέλει να χτυπήσει πολίτες!

Η Αίγυπτος αποφάσισε να ανακαλέσει τον Πρέσβη της στο Ισραήλ και το Σάββατο θα συνεδριάσει ο αραβικός σύνδεσμος για τη Γάζα. Η συνεδρίαση αναβαθμίστηκε από επίπεδο εκπροσώπων σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών.

ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία και Καναδάς δηλώνουν την στήριξή τους στην επίθεση ενάντια στον παλαιστινιακό λαό. Το State Department καταδίκασε την εκτόξευση ρουκετών από τη Γάζα και υποστήριξε το δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί!!!

Λένε πολύ απλά ότι αυτός ο οποίος κατέχει με την βία ξένα εδάφη, καταπιέζει έναν ολόκληρο λαό χρησιμοποιώντας τακτικές γενοκτονίας έχει το δικαίωμα να «αμύνεται», ενώ αυτός που του έχουν κλέψει την γη, που του καταπατούν τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, όπως η ελευθερία, δεν έχει το δικαίωμα να αντισταθεί και να διεκδικήσει από τον άρπαγα αυτά που του ανήκουν. Τηρουμένων των αναλογιών, οι Γερμανοί κατακτητές όταν έκαιγαν ολόκληρα χωριά, σκοτώναν, βασανίζαν και εξόντωναν στην πείνα εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, αμύνονταν για το δικαίωμά τους να κατέχουν αυτό που δεν τους ανήκε, η δε αντίσταση και ο αγώνας για το διώξιμο τους δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μια τρομοκρατική ενέργεια!

Επειδή τίποτα δεν μπορούμε να περιμένουμε απ'αυτούς όσες κορόνες και αν βγάζουν και όσα δίκαια και αν ψηφίζουν περί των ανθρωπίνων δικαιωμάτων,στην πράξη τα καταστρατηγούν (το Ισραήλ έχει παραβιάσει 65 υπογεγραμμένες συμφωνίες των Ηνωμένων Εθνών χωρίς, φυσικά, καμία επίπτωση) και τάσσονται στο πλευρό των φίλων τους, ακριβώς γιατί είναι το ίδιο πρόσωπο. Το πρόσωπο των ισχυρών ενάντια στους εργαζόμενους και τους λαούς όλης της γης, είτε ο πόλεμος είναι πραγματικός είτε οικονομικός-κοινωνικός.

Σε έναν λαό που αγωνίζεται για την ελευθερία και την αξιοπρέπειά του και μας διδάσκει την αντίσταση, μόνος δρόμος η πάλη και η αλληλεγγύη των λαών για να βρουν απάντηση η ελευθερία και τα δικαιώματά μας.
 

Τρικαλινή Ομάδα Στήριξης της Πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα»
Τελευταία ενημέρωση Παρασκευή, 16 Νοέμβριος 2012 00:58
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ