07 10.2012

Το Estelle αναχώρησε από τη Νάπολη

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Νέα - Ανακοινώσεις


Υπό τους ήχους του Bella Ciao που τραγουδούσαν οι συγκεντρωμένοι στο λιμάνι της Νάπολη μετά από μεγάλη πορεία που ξεκίνησε από το κέντρο της πόλης και την Piazza del Gessu, το Estelle αναχώρησε από το Ιταλικό λιμάνι γύρω στις 5:30μμ τοπική ώρα, με τελικό προορισμό την Γάζα. Έχοντας ξεκινήσει από την Σουηδία πριν αρκετές εβδομάδες, το Estelle ταξίδεψε από την Σκανδιναβική χώρα και κάνοντας στάσεις στη Νορβηγία, την Γαλλία και την Ισπανία, έφτασε την περασμένη Πέμπτη στη Νάπολη. Εκεί παρέμεινε για δύο ημέρες και πλέον βρίσκεται στα ανοιχτά των Ιταλικών ακτών κουβαλώντας στα αμπάρια του ανθρωπιστική βοήθεια, μα κυρίως την αλληλεγγύη του κόσμου που το γνώρισε από κοντα στην έως τώρα διαδρομή του.


"Πιστεύουμε πως θα χρειαστεί περίπου δύο εβδομάδες για να φτάσει στη Γάζα, ωστόσο αυτό θα εξαρτηθεί και από τις καιρικές συνθηκες" δήλωσε στον τύπο η εκπρόσωπος του εγχειρήματος Ann Ighe. Παρά την προσπάθεια του Ισραήλ, η φετινή αποστολή του Estelle δεν έγινε δυνατό να φυλακιστεί σε ευρωπαϊκό λιμάνι, όπως συνέβη αντίστοιχα στην Ελλάδα το 2011, όπου ο Ισραηλινός αποκλεισμός έφτασε μέχρι τα Ελληνικά λιμάνια.

Την πορεία του Estelle μπορεί κανείς να παρακολουθήσει μέσω της ιστοσελίδας της Σουηδικής πρωτοβουλίας, του Freedom Flotilla Coalition (FFC), μέλος του οποίου είναι και το Ελληνικό "Ένα Καράβι για τη Γάζα", αλλά και του marinetraffic κάνοντας αναζήτηση για το ESTELLE [FI]. Συνεχής ενημέρωση θα παρέχεται από την ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας "Ένα Καράβι για τη Γάζα", καθώς και τους λογαριασμούς της στα social media. Όλοι μαζί φυσάμε αέρα στα πανιά του Estelle και απαιτούμε να τερματιστεί άμεσα ο αποκλεισμός της Γάζας!
Τελευταία ενημέρωση Κυριακή, 07 Οκτώβριος 2012 01:31
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ