19 05.2010

«Αγανακτισμένοι» πολίτες του Ισραήλ απειλούν το Freedom Flotilla(Στόλο της Ελευθερίας)

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Νέα - Ανακοινώσεις

Ισραηλινά ΜΜΕ μετέδωσαν χτες την είδηση, ότι «αγανακτισμένοι» ισραηλινοί πολίτες ετοιμάζουν αντι-συγκέντρωση πλοίων στα ανοιχτά της Γάζας για να αντιπαρατεθούν στο Freedom Flotilla. Οι διοργανωτές του ισραηλινού εγχειρήματος αναφέρουν ότι έχουν ήδη στη διάθεσή τους 15 πλοία και ότι για την επάνδρωσή τους κατόρθωσαν να κινητοποιήσουν «αγανακτισμένους» πολίτες μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης! Στόχος τους είναι να εγείρουν την κατακραυγή των διεθνών ΜΜΕ εναντίον του Freedom Flotilla που –σύμφωνα με τις δηλώσεις τους- επιδιώκει να άρει την πολιορκία της Γάζας και να πλήξει το Ισραήλ!

 

Είναι προφανές ότι το ισραηλινό κράτος αφενός πιεσμένο από το μέγεθος, την κοινωνική ευρύτητα, αλλά και πολιτική βαρύτητα της διεθνούς αυτής αποστολής, και αφετέρου διαβλέποντας την αδυναμία του –παρά τις πιέσεις και τα πολεμικά ανακοινωθέντα- να εκφοβίσει τους διοργανωτές και να ακυρώσει την αποστολή, καταφεύγει στην επιστράτευση κάποιων από τα σκληρότερα σιωνιστικά στοιχεία της ισραηλινής κοινωνίας, εμφανίζοντας ένα «κίνημα» πολιτών που αντιδρά στην διεθνή αποστολή.

 

Τα μέλη του ελληνικού τμήματος της διεθνούς αποστολής, έχοντας ενεργή συμμετοχή σε κοινωνικά κινήματα, μπορούμε πολύ εύκολα να αντιληφθούμε τον πανικό του ισραηλινού κράτους και το γελαντζί «κίνημα» πολιτών που προσπαθεί να στήσει. Εφιστούμε την προσοχή στους αξιωματούχους του κράτους–πειρατή της Μεσογείου: ας φροντίσουν να βρουν εύσχημες δικαιολογίες και να μην υλοποιήσουν τις απειλές τους. Διαφορετικά θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν από πρώτο χέρι τι ακριβώς σημαίνει κίνημα πολιτών, ειδικά σε αυτήν την συγκυρία, όπου ο κοινωνικός θυμός στη χώρα ξεχειλίζει. Ας μην το τολμήσουν!

Τελευταία ενημέρωση Παρασκευή, 21 Μάιος 2010 14:03