09 04.2013

Η Δήλωση της Αποστολής

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Νέα από την Κιβωτό της Γάζας
Η Δήλωση της Αποστολής


Η Κιβωτός της Γάζας θα ανακατασκευάσει ένα πλοίο στη Γάζα χρησιμοποιώντας τους εκεί ήδη υπάρχοντες πόρους. Το πλήρωμά του θα αποτελείται από Παλαιστίνιους και διεθνείς επιβαίνοντες οι οποίοι θα αποπλεύσουν από την Γάζα, το μόνο λιμάνι της Μεσογείου στο οποίο απαγορεύεται η ναυσιπλοΐα, μεταφέροντας παλαιστινιακά προϊόντα ώστε να πραγματοποιηθούν εμπορικές συμφωνίες με διεθνείς αγοραστές, σε μια προσπάθεια να σπάσει ο παράνομος και απάνθρωπος ισραηλινός αποκλεισμός.

Η Κιβωτός της Γάζας θα ανακατασκευαστεί στη Γάζα από παλαιστινιακά χέρια και παλαιστινιακή τεχνογνωσία  αλλά και με διεθνή βοήθεια εφόσον ζητηθεί.


Η Κιβωτός της Γάζας θα συμβάλει στην αναζωογόνηση της υποβαθμισμένης βιομηχανίας κατασκευής πλοίων στη Γάζα, διασφαλίζοντας την μετάδοση αυτής της, υπό εξαφάνιση, τεχνογνωσίας (άλλη μια συνέπεια του αποκλεισμού) στις νεότερες γενιές.

Μέσω  της Κιβωτού θα εξασφαλιστούν εμπορικές συμφωνίες ανάμεσα σε παλαιστίνιους παραγωγούς της Γάζας και διεθνείς επιχειρήσεις και μη κυβερνητικές οργανώσεις και θα συσταθεί ένα κανάλι για την εξαγωγή παλαιστινιακών προϊόντων από τη Γάζα που είναι διαθέσιμα παρά τον αποκλεισμό.

Η Κιβωτός θα παρέχει εκπαίδευση στους ναυτικούς της Γάζας πάνω στον εκσυγχρονισμένο εξοπλισμό και τις τεχνικές πλεύσης, εκπαίδευση την οποία δεν λάμβαναν για χρόνια λόγω του αποκλεισμού.

Παρά το γεγονός ότι θα βοηθήσει, σε πολύ περιορισμένο βαθμό, να ανακουφιστεί η κρίση ανεργίας στη Γάζα με την καταβολή μισθών στους κατασκευαστές του πλοίου και την παροχή επιχειρηματικών ευκαιριών για τους επιχειρηματίες, η Κιβωτός της Γάζας δεν είναι ένα πρόγραμμα φιλανθρωπίας. Πρόκειται για μια μη βίαιη δράση κατά του αποκλεισμού που το Ισραήλ μονομερώς και παράνομα έχει επιβάλλει στη Γάζα.

Η Κιβωτός της Γάζας στέκεται με αλληλεγγύη δίπλα στους Παλαιστίνιους ψαράδες, των οποίων η δυνατότητα να εργαστούν στα χωρικά τους ύδατα  ώστε να αποκομίσουν τα προς το ζην,  απειλείται από τον ίδιο παράνομο ισραηλινό αποκλεισμό που το εγχείρημά μας εκστρατεία μας έχει στόχο να αντικρούσει.

Η Κιβωτός της Γάζας αντιδρά απέναντι  στον αποκλεισμό χτίζοντας την ελπίδα στο έδαφος της Γάζας.  Επιβεβαιώνει την πεποίθησή μας ότι οι Παλαιστίνιοι της Γάζας μπορούν να ανασυγκροτήσουν  την οικονομία τους μέσω του εμπορίου με εξαγωγές, οι οποίες δεν αποτελούν απειλή για την ασφάλεια κανενός.

Gaza's Ark
Τελευταία ενημέρωση Τρίτη, 09 Απρίλιος 2013 22:44
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ