09 02.2013

15 παραβιάσεις εναντίον των ψαράδων της Γάζας μέσα στον Ιανουάριο

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
15 παραβιάσεις εναντίον των ψαράδων της Γάζας μέσα στον Ιανουάριο
Γάζα - Οι παλαιστίνιοι ψαράδες  έχουν υποστεί δεκάδες παραβιάσεις από το Ισραήλ στη θάλασσα της Γάζας κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου, σύμφωνα με έκθεση που παρουσίασε το Παλαιστινιακό Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, την Παρασκευή.

Το κέντρο ανέφερε στην έκθεσή του ότι οι παλαιστίνιοι ψαράδες εκτέθηκαν σε 15 παραβιάσεις που πραγματοποιήθηκαν από το ισραηλινό ναυτικό μεταξύ 1 Ιανουαρίου και 31 Ιανουαρίου, όπου 3 ψαράδες συνελήφθησαν και το σκάφος τους κατασχέθηκε.


Το Κέντρο θεωρεί τις  ισραηλινές επιθέσεις στους παλαιστίνιους ψαράδες στη Γάζα ως μια κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπιστικών νόμων και του διεθνούς δικαίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που προστατεύει τη ζωή των πολιτών και σέβεται τα δικαιώματά τους σύμφωνα με το άρθρο 3 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του άρθρου 6 της  Διεθνούς Συνθήκης για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα.

Η έκθεση τονίζει ότι οι παλαιστίνιοι ψαράδες δεν αποτελούν απειλή για το  ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό για να τους επιτίθενται.

Πηγή: The Palestinian Information Center
Τελευταία ενημέρωση Σάββατο, 09 Φεβρουάριος 2013 22:06
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ