30 11.2012

10η παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός.Το ισραηλινό ναυτικό απαγάγει έξι Παλαιστίνιους ψαράδες και ανατινάζει αλιευτικό σκάφος

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
To ισραηλινό ναυτικό απήγαγε έξι Παλαιστίνιους ψαράδες και ανατίναξε ένα αλιευτικό σκάφος στα ανοικτά της ακτής της Γάζας, το απόγευμα της Τετάρτης,  σε μια νέα παραβίαση της συμφωνίας της εκεχειρίας που επιτεύχθηκε μεταξύ του Ισραήλ και των παλαιστινιακών παρατάξεων αντίστασης.

Ο Nizar Ayesh, ο πρόεδρος της Παλαιστινιακού συνδικάτου των αλιέων στη Γάζα, είπε στον δημοσιογράφο του PIC ότι η ισραηλινή πειρατεία πραγματοποιήθηκε στα 6 ναυτικά μίλια που είχαν συμφωνηθεί.

Είπε ότι τα ισραηλινά πολεμικά  πλοία κατέλαβαν  ένα αλιευτικό σκάφος και απήγαγαν τους πέντε ψαράδες, προσθέτοντας ότι ήταν όλοι από την ίδια οικογένεια. Είπε επίσης ότι το ισραηλινό  ναυτικό ανατίναξε ένα άλλο σκάφος και απήγαγε τον ψαρά ο οποίος ήταν επί του σκάφους.

Το αλιευτικό σκάφος οδηγήθηκε στο λιμάνι Ashdod, ενώ οι έξι ψαράδες οδηγήθηκαν σε ένα φυλάκιο του στρατού.

Η  συμφωνία της εκεχειρίας που έγινε με τη διαμεσολάβηση της Αιγύπτου ορίζει ότι οι παλαιστίνιοι ψαράδες μπορούν να ψαρεύουν στην περιοχή των έξι ναυτικών μιλίων, αντί των τριών ναυτικών μιλίων που τους επιτρεπόταν ως τώρα.

από: http://intifadagr.wordpress.com
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ