03 10.2012

Ισραήλ: Πιθανές πρόωρες εκλογές στα μέσα Φεβρουαρίου

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου προτίθεται να προκαλέσει πρόωρες εκλογές στα μέσα Φεβρουαρίου του 2013, οκτώ μήνες πριν από τη λήξη της θητείας του κοινοβουλίου, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης και αρκετούς υπουργούς.


Τα μέσα ενημέρωσης επικαλούνται κυρίως τον Νετανιάχου, ο οποίος κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών Γιόβαλ Στάινιτς δήλωσε ότι δεν θα δίσταζε να προκαλέσει την προκήρυξη πρόωρων εκλογών πιθανώς στις 12 Φεβρουαρίου, αν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν μπορεί να επιτύχει την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2013.

Σύμφωνα με τους σχολιαστές, το νομοσχέδιο του προϋπολογισμού που κατάρτισε ο Στάινιτς, το οποίο προβλέπει μέτρα λιτότητας, δεν έχει πρακτικά καμιά πιθανότητα να υιοθετηθεί πριν από το τέλος του έτους από τα κόμματα της πλειοψηφίας.

"Ο πρωθυπουργός θέλει να παρουσιάσει έναν υπεύθυνο προϋπολογισμό, αλλά αν αυτό δεν είναι πιθανό, θα διεξαχθούν εκλογές στα μέσα Φεβρουαρίου", δήλωσε στο ισραηλινό ραδιόφωνο ο υπουργός Μεταφορών Ισραελ Κατζ, συνεργάτης του Νετανιάχου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κοινοβούλιο θα μπορούσε να ψηφίσει νόμο για τη διάλυση της βουλής λίγο μετά την έναρξη της χειμερινής συνόδου στις 15 Οκτωβρίου. Ο υπουργός Εσωτερικών Ελί Γισάι, αρχηγός του εθνικιστικού κόμματος Shass, δήλωσε στο ραδιόφωνο του στρατού ότι η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών "είναι δεδομένη στο μέτρο που η συζήτηση για τον προϋπολογισμό δεν έχει αρχίσει ακόμη".

Πηγή: ThePressProject
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ