28 08.2012

«Ατύχημα» ο φόνος της Ρέιτσελ Κόρι

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
«Ατύχημα» ο φόνος της Ρέιτσελ Κόρι

Σύμφωνα με την απόφαση του ισραηλινού δικαστηρίου που εξέταζε την αγωγή των γονιών της Ρέιτσελ Κόρι, «το κράτος του Ισραήλ δεν είναι υπεύθυνο» για τον θάνατό της. Μάλιστα, ούτε λίγο ούτε πολύ, επιρρίπτει τις ευθύνες στην ίδια τη νεκρή, καταλογίζοντάς της ότι δεν έπραξε όπως «κάθε λογικός και υπεύθυνος άνθρωπος».

Nα παραμερίσει, δηλαδή, εμπρός στη μπουλντόζα που θα συνέχιζε να γκρεμίζει σπίτια Παλαιστινίων.

Άλλη μια «παράπλευρη απώλεια», λοιπόν, μαζί με τις χιλιάδες Παλαιστινίων που είχαν το «ατύχημα» να πέσουν θύματα των όπλων του ισραηλινού απαρτχάιντ. Ίσως κι αυτοί, σύμφωνα με την ίδια νοοτροπία, να έπρεπε να φανούν «λογικοί και υπεύθυνοι» και να παραμερίσουν εμπρός στην τυφλή βία των δυνάμεων κατοχής.

Απόσπασμα από την είδηση:

Ισραηλινός δικαστής αποφάνθηκε ότι ο θάνατος της φιλοπαλαιστίνιας ακτιβίστριας Ρέιτσελ Κόρι δεν προκλήθηκε από αμέλεια του ισραηλινού κράτους ή του στρατού, απορρίπτοντας την αγωγή που κατέθεσε η οικογένειά της.

Ο θάνατος της Κόρι ήταν ένα ατύχημα για το οποίο το κράτος του Ισραήλ δεν είναι υπεύθυνο, όπως ανακοίνωσε ο δικαστής. Σύμφωνα με εσωτερική ισραηλινή έρευνα, δεν βρέθηκαν στοιχεία να ενοχοποιούν τον οδηγό της μπουλντόζας, που συνέθλιψε μέχρι θανάτου την Κόρι τον Μάρτιο του 2003, τον οποίο και απαλλάσσει από κάθε ευθύνη. Ο δικαστής είπε πως ο οδηγός δεν είχε δει την Αμερικανίδα ακτιβίστρια. «Η Κόρι θα μπορούσε να σώσει τον εαυτό της αν απομακρυνόταν από το επικίνδυνο σημείο, όπως θα είχε κάνει κάθε λογικός και υπεύθυνος άνθρωπος», είπε ο δικαστής Oded Gershon. Αποφάσισε επίσης πως δεν θα καταβληθεί αποζημίωση για το θάνατό της στην οικογένεια, αλλά δεν θα καταβάλουν οι δικοί της τα δικαστικά έξοδα της υπόθεσης.

[Πηγή: Guardian

 

Τελευταία ενημέρωση Τετάρτη, 29 Αύγουστος 2012 20:07
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ