23 07.2012

Αποφυλακίστηκε ο εκπρόσωπος του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου, Αζίζ Ντουέικ

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Αποφυλακίστηκε ο εκπρόσωπος του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου, Αζίζ Ντουέικ
Το Ισραήλ, την Πέμπτη, αποφυλάκισε τον εκπρόσωπο του παλαιστινιακού κοινοβουλίου Αζίζ Ντουέικ, μαζί με το ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, Τζααφαρ Ιζ Αντίν, ο οποίος είχε κάνει 56 ημέρες απεργίας πείνας.

Παλαιστίνιοι και βουλευτές υποδέχτηκαν τους αποφυλακισθέντες στο σημείο ελέγχου Μπέιτ Σίρα.

Οι Ισραηλινές φυλακές είχαν συλλάβει τον εκπρόσωπο του κοινοβουλίου τον Ιανουάριο στο σημείο ελέγχου (checkpoint) Τζαμπάα, ενώ έφευγε από τη Ραμάλα. Τέθηκε υπό ισραηλινή διοικητική κράτηση για έξι μήνες. Την αποφυλάκισή του ζητούσε και η Διεθνής Αμνηστία.

Ο Ντουέικ, ο οποίος πάσχει από πολλές ασθένειες, έχει συλληφθεί πολλές φορές στο παρελθόν. Επιπλέον στις αρχές της δεκαετίας του ’90 είχε εξοριστεί εκτός Παλαιστίνης. Το 2006 συνελήφθη, μαζί με πάνω από 50 βουλευτές του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου.

Η Χαμάς συνεχάρη τον παλαιστινιακό λαό για την αποφυλάκιση του εκπροσώπου του κοινοβουλίου, ο οποίος είναι μέλος του ισλαμικού κόμματος.

«Η συνεχιζόμενη κράτηση Παλαιστίνιων  βουλευτών από την κατοχή, είναι μια σκανδαλώδης παραβίαση των διεθνών κανόνων και νόμων και ο παλαιστινιακός λαός θα είναι πάντα πιστός στους ηγέτες του, βουλευτές και κρατούμενους», δήλωσε η Χαμάς.
Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής συνεχίζουν να στοχοποιούν μέλη του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου πρόσφατα συνέλαβαν τον Άχμεντ Μομπάρακ από τη Ραμάλα, και πήραν άλλο ένα μέλος, τον Χασάν Γιουσούφ για ανάκριση στη φυλακή Μασκομπία.
 

Πηγές: UFree, Maan

από:http://intifadagr.wordpress.com/
Τελευταία ενημέρωση Δευτέρα, 23 Ιούλιος 2012 17:13
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ