04 07.2012

Νεότερα για τους Παλαιστίνιους απεργούς πείνας

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Τρεις Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι σε ισραηλινές φυλακές συνεχίζουν την απεργία πείνας. Πρόκειται για τους

-          Άκραμ Ρικχάουι, στην 81η ημέρα απεργίας πείνας

-          Σάμερ Αλ Μπαρκ στην 41η ημέρα απεργίας πείνας ενάντια στην διοικητική κράτησή του, χωρίς απαγγελία κατηγοριών ή δίκη.

-          Χασάν Σαφάντι στην 11η ημέρα της ανανεωμένης απεργίας πείνας.

 


Η δικηγόρος του Addameer Μόνα Νεντάφ επισκέφθηκε τον διοικητικά κρατούμενο Σάμερ Αλ Μπαρκ στην ιατρική κλινική της φυλακής Ράμλε στις 25 Ιουνίου όταν βρισκόταν στην 38η ημέρα απεργίας πείνας και η κατάστασή του επιδεινωνόταν.

Ο Αλ Μπαρκ είχε ξεκινήσει απεργία πείνας στις 15 Απριλίου διαμαρτυρόμενος για τη συνεχιζόμενη διοικητική κράτησή του από το Νοέμβριο του 2010. Τερμάτισε την απεργία πείνας έπειτα από 30 μέρες, στις 14 Μαΐου όταν έληξε η μαζική απεργία πείνας των Παλαιστίνιων κρατουμένων μετά τη συμφωνία ότι οι ανανεώσεις των διοικητικών κρατήσεων θα περιοριστούν. Μια εβδομάδα αργότερα, στις 22 Μαΐου, η διαταγή διοικητικής κράτησης του Σάμερ Αλ Μπαρκ ανανεώθηκε για άλλους 3 μήνες. Αμέσως ξανα-ξεκίνησε την απεργία πείνας και δήλωσε στην κυρία Νεντάφ ότι δε θα σπάσει την απεργία πείνας μέχρι να υπάρξει μια συμφωνία για την απελευθέρωσή του.

Εξαιτίας της απεργίας πείνας από τον Απρίλιο, με μόνο μια εβδομάδα κατά την οποία έλαβε τροφή, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνεται. Έχει πολύ χαμηλούς σφυγμούς και οι γιατροί προειδοποίησαν για πιθανές επιπτώσεις της απεργίας πείνας στον εγκέφαλό του. Πίνει μόνο νερό με γλυκόζη.

 

Η κυρία Νεντάφ συνάντησε επίσης τον Μαχμούντ Σαρσάκ, που τερμάτισε την ιστορική απεργία πείνας των 92 ημερών στις 18 Ιουνίου, και αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος στις 10 Ιουλίου. Αν και έχει μπροστά του πολύ δρόμο για να αναρρώσει και υποφέρει από αίσθηση ζάλης ότι ξυπνάει κάθε πρωί, η υγεία του βελτιώνεται. Ζυγίζει πλέον περίπου 58 κιλά. Παρόλο που μεταφέρεται συχνά για τσεκ απ στο νοσοκομείο Άσαφ Χαροφέχ, επί του παρόντος κρατείται στην ιατρική κλινική της φυλακής Ράμλε.

 

Στο μεταξύ ο ασθενής κρατούμενος Άκραμ Ρικχάουι βρίσκεται πλέον στην 81η ημέρα απεργίας πείνας και αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο για τη ζωή του.

 

Επίσης σύμφωνα με το Σύλλογο Παλαιστινίων Κρατουμένων, κάπου 25 κρατούμενοι στα κρατητήρια Ετζιόν κοντά στη Βηθλεέμ έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας εδώ και πάνω από δύο εβδομάδες. Διαμαρτύρονται για το συνωστισμό και για το γεγονός ότι τα διαλείμματα έχουν μειωθεί από μία ώρα σε 30 λεπτά. Επιπλέον δεν υπάρχει αρκετό φαγητό για τους κρατούμενους, λένε. Κάποιοι κρατούμενοι κατηγορούν την Ισραηλινή Υπηρεσία Φυλακών ότι τους έβαλε σε απομόνωση χωρίς λόγο και τους ξυλοκόπησε.

 
Πηγές: Twitter του Addameer, Addameer, Maan

από:http://intifadagr.wordpress.com/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ