20 06.2012

Έξι Παλαιστίνιοι νεκροί, πολλοί τραυματίες το τελευταίο εικοσιτετράωρο

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Συγγενείς του Παλαιστίνιου μαχητή Mohammed Shbat θρηνούν κατά τη διάρκεια της κηδείας του στην Beit Hanoun , στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, 18 Ιουνίου 2012.(Reuters / Μοχάμεντ Σάλεμ) Συγγενείς του Παλαιστίνιου μαχητή Mohammed Shbat θρηνούν κατά τη διάρκεια της κηδείας του στην Beit Hanoun , στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, 18 Ιουνίου 2012.(Reuters / Μοχάμεντ Σάλεμ)
Δύο ανήλικοι σκοτώθηκαν σε επιχείρηση των Ισραηλινών Δυνάμεων Κατοχής τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη. Ισραηλινά τανκς εισέβαλαν στη Λωρίδα της Γάζας νοτίως των προσφυγικών του Αλ Μεγκάζι και άνοιξαν πυρ εναντίον Παλαιστινίων. Ομάδες της Ερυθράς Ημισελήνου περισυνέλεξαν τις σωρούς δύο εφήβων, την Τρίτη το πρωί μετά από έρευνα δύο ωρών.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας της Γάζας δήλωσε ότι τα θύματα ήταν ο Μουχάμαντ Μπάσαμ Αμπού Μουέλικ και ο Γιούσιφ Ταλμπάνι, και οι δύο 16 ετών. Τα σώματά τους ήταν «γαζωμένα» από σφαίρες.

Στο μεταξύ η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με τέσσερις ρουκέτες σε ισραηλινή στρατιωτική βάση στο Ζικίμ, βορείως της Γάζας. Ένας ισραηλινός εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε ότι τρεις ρουκέτες χτύπησαν το Χοφ Άσκελον, χωρίς να προκληθούν θύματα ή ζημιές. Δήλωση της Χαμάς αναφέρει ότι η επίθεση έγινε ως απάντηση στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας τη Δευτέρα, οι οποίοι σκότωσαν δύο μαχητές της Ισλαμικής Τζιχάντ και άλλους δύο των Ταξιαρχιών Αλ Κασάμ, της Χαμάς.

Ο θάνατος των δύο εφήβων τη νύχτα της Δευτέρας ανέβασε τον αριθμό των νεκρών σε έξι το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Νωρίτερα δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν μετά από βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας για δεύτερη φορά τη Δευτέρα, όπως δήλωσε ιατρικός αξιωματούχος.

Ο Ashrad al-Qedra, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Χαμάς, δήλωσε στο Ma’an ότι το Ισραήλ στόχευσε ένα δρόμο ανατολικά του Μπέιτ Χανούν στη βόρεια Γάζα. Ό,τι απέμεινε από τα σώματα των νεκρών μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Οι Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ ανέφεραν ότι θρηνούν των θάνατο των Rezeq Majed Rihan, 30 ετών και Jihad Kamel Abu Shabab, 23 ετών.

Ο στρατός του Ισραήλ είπε ότι είχε στόχο μια ομάδα «τρομοκρατών» που προσπαθούσε να εξαπολύσει έναν πύραυλο από τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας. Επιβεβαίωσε ότι το χτύπημα ήταν άμεσο.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, δύο μαχητές της Ισλαμικής  Τζιχάντ σκοτώθηκαν όταν ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις βομβάρδισαν τη Βόρεια Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε ιατρικό προσωπικό.
 
Μάρτυρες είπαν στο Ma’an ότι οι άνδρες ήταν πάνω σε μοτοσικλέτα σε ένα χωράφι κοντά στο Μπέιτ Χανούν όταν ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν την περιοχή. Τέσσερις άλλοι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Μπέιτ Χανούν, όπως είπαν.
Η στρατιωτική πτέρυγα της Ισλαμικής Τζιχάντ, οι ταξιαρχίες  Al-Quds, είπαν ότι οι δύο άνδρες ήταν καθ ‘οδόν για να λάβουν μέρος σε μια στρατιωτική επιχείρηση αφού τα ισραηλινά στρατεύματα είχαν εισέλθει στην Λωρίδα της Γάζας.
Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι έπληξε «μια τρομοκρατική ομάδα ελεύθερων σκοπευτών» υπεύθυνη  για πολλές πρόσφατες επιθέσεις κατά μήκος των συνόρων της Γάζας, συμπεριλαμβανομένης της απόπειρας πυροβολισμού ενός Ισραηλινού αγρότη  την Πέμπτη.
Ο ανταποκριτής του Ma’an δήλωσε ότι οι άνδρες αναγνωρίστηκαν ως Muhammad Shabat και Ιsmael Abu Ouda, περίπου 20 ετών.

 Aργά την Κυριακή, πέντε άτομα. συμπεριλαμβανομένης μιας γυναίκας και ενός  παιδιού, τραυματίστηκαν όταν το Ισραήλ βομβάρδισε ένα εργαστήριο σιδηρουργίας στη Ράφα στη νότια Λωρίδα της Γάζας, όπως είπε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης , Adham Abu Salmiya.

Νωρίτερα το βράδυ της Κυριακής, το Ισραήλ βομβάρδισε μια στρατιωτική περιοχή στα νότια της πόλης της Γάζας,  που χρησιμοποιείται από τις Ταξιαρχίες al-Qassam, τη στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς. Η επίθεση δεν προκάλεσε τραυματισμούς, δήλωσε ο Abu Salmiya.
Στρατιωτικοί του Ισραήλ είπαν ότι χτύπησαν  «μια εγκατάσταση παραγωγής όπλων στη νότια Λωρίδα της Γάζας και ένα χώρο δραστηριότητας της τρομοκρατίας στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας» μέσα σε μια νύχτα,  σε απάντηση της εκτόξευσης ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας.

Πηγές: Maan, Qassam, Maan, Qassam

από:http://intifadagr.wordpress.com/
Τελευταία ενημέρωση Τετάρτη, 20 Ιούνιος 2012 13:06
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ