09 05.2012

70η ημέρα απεργίας πείνας: ισραηλινό δικαστήριο απορρίπτει τις εφέσεις

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Οι αιτήσεις των 2 Παλαιστινίων διοικητικά κρατουμένων απεργών πείνας, τόσο του Thaer Halahleh όσο και του Bilal Diab στο Ανώτατο Ισραηλινό Δικαστήριο σχετικά με τις διαταγές διοικητικής κράτησής τους (δηλ. χωρίς απαγγελία κατηγοριών ή δίκη), απορρίφθηκαν σήμερα. Βρίσκονται στην 70η ημέρα απεργίας πείνας και σε άμεσο κίνδυνο θανάτου. Αδιαφορώντας πλήρως για την κρίσιμη ιατρική τους κατάσταση, το δικαστήριο ανέφερε στην απόφασή του ότι «οι απεργίες πείνας δεν έχουν καμία σχέση με την απόφαση σε ότι αφορά τη διάρκεια αυτή καθεαυτή της διοικητικής κράτησης».

Στην περίπτωση του Thaer, καθώς αυτός έχει ήδη περάσει δύο χρόνια σε διοικητική κράτηση, το δικαστήριο συνέστησε στην Ισραηλινή Υπηρεσία Ασφαλείας να διερευνήσει περισσότερο εις βάθος πριν παρατείνει τη διαταγή κράτησης για να δει εάν υπάρχουν οποιεσδήποτε δυνατές εναλλακτικές σε σχέση με τη διοικητική κράτηση. Το δικαστήριο ανέφερε επίσης ότι εάν η διαταγή κράτησής του παραταθεί, μια πιο ενδελεχής ανάκριση θα πρέπει να πραγματοποιηθεί. Το δικαστήριο επανέλαβε ότι αυτές οι συστάσεις είναι άσχετες με την απεργία πείνας.

Στην περίπτωση του Bilal, το δικαστήριο επίσης πρότεινε εάν ανανεωθεί η διαταγή διοικητικής κράτησής του, και η υγεία του επιτρέπει παρατεταμένη κράτηση, ότι θα πρέπει να ξανα-ανακριθεί. Το δικαστήριο συνέστησε να περιορίσει η Υπηρεσία Ασφαλείας την διαταγή από 6 μήνες σε 3 ή 4, για να επιτρέψει μια πιο σύντομη ημερομηνία δικαστικής αναθεώρησης.

 
Πηγή: Addameer

από:http://intifadagr.wordpress.com/
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ