20 10.2012

Μήνυμα στήριξης από την Κίνηση Πολιτών "Άρδην"

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Ψηφίσματα Υποστήριξης
Η αλληλεγγύη δεν τρομοκρατείται, δεν εγκλωβίζεται, δεν αιχμαλωτίζεται, δεν παραιτείται

Οι πειρατές και ταραξίες της Μεσογείου, όπως αποδεικνύεται και πάλι το σιωνιστικό καθεστώς Νετανιάχου – Λίμπερμαν,  έκαναν επίθεση πριν από λίγο (10.15) στο ιστιοφόρο Estelle στα διεθνή ύδατα, έξω από  το Αιγυπτιακό λιμάνι Ελ Αρίς (N31 E33 26 45).

Με 30 επιβάτες, εκ των οποίων 5μέλη εθνικών κοινοβουλίων (από την Ελλάδα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και Δημήτρης Κοδέλας, που μαζί με τους Βαγγέλη Πισσία, Μιχάλη Τικτόπουλο και Λουκά Σταμέλλο), με φορτίο 2 ελαιόδεντρα, 41 τόνους τσιμέντο, αναπηρικά καροτσάκια, ιατρικό εξοπλισμό, παιδικά βιβλία, παιχνίδια, 300 μπάλες ποδοσφαίρου, μουσικά όργανα και θεατρικό εξοπλισμό, το Estelle αποτελεί την συνέχεια του εγχειρήματος να σπάσει με ειρηνικό τρόπο ο ισραηλινός αποκλεισμός της λωρίδας της Γάζας, αποκλεισμός που έχει καταδικάσει 1,5 εκατομμύριο Παλαιστίνιους σε έναν αργό θάνατο.

Δεν φεύγει από την μνήμη μας η προπέρσινη επίθεση ενάντια στα πλοία της Φλοτίλα Ι και τα θύματα της σιωνιστικής βίας, όπως δεν φεύγει από την μνήμη μας η συνεισφορά της κυβέρνησης Παπανδρέου στην ισραηλινή πολιτική με την καθήλωση πέρυσι της Φλοτίλα ΙΙ στα ελληνικά λιμάνια. Όμως η αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό που δίνει καθημερινά μαθήματα αντίστασης δεν τρομοκρατείται, δεν εγκλωβίζεται, δεν αιχμαλωτίζεται, δεν παραιτείται. Το Estelle είναι η συνέχεια ενός εγχειρήματος που αργά ή γρήγορα θα μπει στο λιμάνι της Γάζας με την Παλαιστινιακή σημαία να ανεμίζει στον δεξιό ιστό, όπως ορίζει η διεθνής νομιμότητα.

Το ρεσάλτο που αυτή τη στιγμή επιχειρείται ενάντια στο Estelle και τους επιβάτες του έρχεται να επιβεβαιώσει τον κανόνα του θύτη και του φονιά που έχει επιβάλλει το σιωνιστικό καθεστώς που δεν έπαψε στιγμή να ασκεί τα όπλα του πάνω σε ζωντανούς στόχους στην Γάζα, την ίδια στιγμή που ετοιμάζεται να ανάψει νέες φωτιές στο Ιράν, δυναμιτίζοντας την σταθερότητα όλης της Μ. Ανατολής.

Την ώρα αυτή η σκέψη μας είναι στους συντρόφους επιβάτες του Estelle που διατρέχουν άμεσο κίνδυνο. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να πράξει το αυτονόητο, να προασπίσει την ζωή, την ακεραιότητα και την ελευθερία Ελλήνων πολιτών.

Ακολουθεί η λίστα των επιβατών στο ιστιοφόρο Estell

Κίνηση Πολίτων Άρδην