01 09.2014

Το "Ένα Καράβι για τη Γάζα-Σουηδίας" κέρδισε το δικαστήριο-Το Ισραήλ πρέπει να επιστρέψει το S/V Estelle

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Νέα - Ανακοινώσεις
Το "Ένα Καράβι για τη Γάζα-Σουηδίας" κέρδισε το δικαστήριο-Το Ισραήλ πρέπει να επιστρέψει το S/V Estelle


Σήμερα (31 Αυγούστου), ισραηλινό δικαστήριο εξέδωσε την ετυμηγορία για την υπόθεση της οργάνωσης "Ένα Καράβι για τη Γάζα- Σουηδίας" κατά της ισραηλινής κυβέρνησης, σχετικά με τα δικαιώματα του  S/V Estelle.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου είναι υπέρ της καταγγελίας της οργάνωσης. Όταν το "Ένα Καράβι για τη Γάζα-Σουηδίας" ξεκίνησε την υπόθεση, με την απαίτηση να πάρει πίσω το Estelle, το κράτος του Ισραήλ απάντησε απαιτώντας να κατάσχει το πλοίο. Ωστόσο, το δικαστήριο απέρριψε αυτή την απαίτηση και αντ 'αυτού επιβεβαίωσε τα δικαιώματα της οργάνωσης. Επιπλέον, το κράτος του Ισραήλ θα πληρώσει τα νομικά έξοδα.

Το S / V Estelle χρησιμοποιήθηκε από τη Συμμαχία του Στόλου της Ελευθερίας για να σπάσει την πολιορκία της Γάζας, το 2012. Έπλευσε 5000 ναυτικά μίλια από τη Βαλτική Θάλασσα προς την Ανατολική Μεσόγειο όταν δέχτηκε θαλάσσια πειρατεία από τις ισραηλινές δυνάμεις, περίπου 30 ναυτικά μίλια έξω από την ακτή της Γάζας. Από τότε, το πλοίο μαζί με το φορτίο του, κρατούνται από το κράτος του Ισραήλ. Η σταθερή θέση της οργάνωσης "Ένα Καράβι για τη Γάζα-Σουηδίας" είναι ότι αυτό είναι ενάντια στη διεθνή καθώς και την ισραηλινή νομοθεσία.

Ο Ντρορ Φέιλερ,  εκπρόσωπος της οργάνωσης στη Σουηδία λέει: "Επαναλαμβάνουμε το αίτημά μας που είναι να μας επιστραφεί το πλοίο και το φορτίο του, και το κράτος του Ισραήλ να καταβάλει αποζημίωση για κάθε ζημία που μπορεί να έχει συμβεί όσο το πλοίο ήταν κατασχεμένο. "
Τελευταία ενημέρωση Δευτέρα, 01 Σεπτέμβριος 2014 15:12