24 11.2013

Ένα μήνυμα αλληλεγγύης στα παιδιά της Γάζας

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Νέα - Ανακοινώσεις
Ένα μήνυμα αλληλεγγύης στα παιδιά της Γάζας
   
Καθώς ο αποκλεισμός της Γάζας από το Ισραήλ έχει ξεπεράσει τα 6 χρόνια και καθώς οι επιπτώσεις αυτού του αποκλεισμού μεγεθύνονται από την αιγυπτιακή καταστολή στις σήραγγες και στο πέρασμα της Ράφα, η Λωρίδα της Γάζας αντιμετωπίζει πλέον σοβαρότατες ελλείψεις σε ιατρικό εξοπλισμό και καύσιμα καθώς και δυσκολίες στη μετακίνηση μέσα και έξω από τη Λωρίδα.

Πρόκειται για έναν παράνομο αποκλεισμό που παραβαίνει τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως τα δικαιώματα στη ζωή, την περίθαλψη, την τροφή, το νερό, την κατοικία και την εκπαίδευση και που σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, συνιστά συλλογική τιμωρία σε 1.7 εκατομύριο ανθρώπους που σταδιακά οδηγούνται στον αφανισμό.

Η χειρότερη συνέπεια του απάνθρωπου αυτού αποκλεισμού είναι η υποβαθμισμένη ζωή των παιδιών της Γάζας, σε ότι σχετίζεται με την εκπαίδευση και την ποιότητα ζωής αλλά και με την ψυχολογική τους υγεία που είναι ιδιαίτερα κλονισμένη λόγω των συχνών στρατιωτικών επιθέσεων του Ισραήλ στη Γάζα.

Σε λίγες μέρες, ένα χρόνο από τότε που η ισραηλινή επιχείρηση "Αμυντικός Πυλώνας" άφησε πίσω της 171 νεκρούς Παλαιστίνιους, 625 τραυματίες και ένα μεγάλο μέρος των υποδομών κατεστραμμένο, και εν αναμονή του απόπλου της Κιβωτού της Γάζας την άνοιξη, τα παιδιά της Γάζας θα συγκεντρώσουν μίνι Κιβωτούς – ξύλινες βάρκες μοντελισμού μήκους 40 εκ. οι οποίες αναπαριστούν την Κιβωτό της Γάζας – και θα τις στείλουν έξω στον κόσμο.

Εκατοντάδες παιδιά στη Γάζα θα ρίξουν μίνι – Κιβωτούς στα νερά του λιμανιού της Γάζας, ως ένα συμβολικό μήνυμα αντίστασης ενάντια σε έναν παράνομο αποκλεισμό, εκφράζοντας την ανάγκη τους για ελευθερία και μια κανονική ζωή. Επιπλέον, την ίδια μέρα, ομάδες σε όλο τον κόσμο , από τη Βόρεια Αμερική ως την Ευρώπη θα ρίξουν μικρές βάρκες σε λίμνες, ποτάμια και πισίνες και θα οργανώσουν δράσεις υποστήριξης.

Επιθυμώντας κι εμείς να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στα παιδιά της Γάζας σας προσκαλούμε μαζί με τα παιδιά σας, να φτιάξουμε καραβάκια (μικρές Κιβωτούς), να τα ρίξουμε στο νερό και να τραβήξουμε φωτογραφίες για να τις μοιραστούμε με τα παιδιά της Γάζας.
το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013, 11.00π.μ.


ΑΘΗΝΑ: στον Κοινωνικό & πολιτιστικό χώρο "παίρνω αμπάριζα"
Γαλακηδών 11 & Λυσίου – Γαλάτσι. Η δράση θα συνεχιστεί στο Κολυμβητήριο Δήμου Γαλατσίου όπου τα παιδιά θα βάλουν τα καραβάκια τους στο νερό.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Σ. Βενιζέλου.


Πρωτοβουλία "Ένα Καράβι για τη Γάζα"
Κοινωνικός & Πολιτιστικός χώρος "παίρνω αμπάριζα"

   
Τελευταία ενημέρωση Κυριακή, 24 Νοέμβριος 2013 19:36