15 05.2013

Αγοράσαμε την Κιβωτό της Γάζας

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Νέα - Ανακοινώσεις
Αγοράσαμε την Κιβωτό της Γάζας


Στην 65η επέτειο της Νάκμπα, ο αγώνας συνεχίζεται: Αγοράσαμε την Κιβωτό της Γάζας.Με τη βοήθειά σας, θα πλεύσουμε προς τη δικαιοσύνη.
Οι Παλαιστίνιοι και άλλοι ενσυνείδητοι άνθρωποι τιμούν την ημέρα της Νάκμπα (Καταστροφή) στις 15 Μαΐου και επιμένουν  πως ο κόσμος δεν αναγνωρίζει την ιστορία της εκδίωξης των Παλαιστινίων από το 1948. Καθώς οι ηγέτες του κόσμου έχουν αγνοήσει σε γενικές γραμμές την Παλαιστινιακή εκδίωξη, έχουν παράλληλα αγνοήσει και τα δεινά των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, που βρίσκεται υπό το καθεστώς του ισραηλινού αποκλεισμού. Η Κιβωτός της Γάζας είναι μια εκστρατεία διαφόρων ανθρώπων, από διάφορους λαούς, με στόχο να επαναφέρουν στην ημερήσια διάταξη του κόσμου τις αδικίες και τα δεινά  που αντιμετωπίζουν οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα.
 

Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε σήμερα ότι έχουμε αγοράσει το σκάφος που θα γίνει η Κιβωτός της Γάζας!

 Η γενναιόδωρη υποστήριξή σας, μας επέτρεψε να καταφέρουμε αυτό το σημαντικό επίτευγμα.  Η συνεχιζόμενη ισχυρή υποστήριξή σας θα είναι ζωτικής σημασίας για την δράση της καμπάνιας μας, ώστε να σπάσουμε τον παράνομο αποκλεισμό με την αναχώρησή μας από το λιμάνι της Γάζας με παλαιστινιακά εξαγώγιμα προϊόντα για τις διεθνείς αγορές.

Έχουμε ήδη δώσει την προκαταβολή στους προηγούμενους ιδιοκτήτες του σκάφους, αλλά πρέπει ακόμα να καταβάλουμε το υπόλοιπο του τιμήματος, πέρα ​​από τα χρήματα που  απαιτούνται για την ανακαίνισή του, ώστε να μετατραπεί από αλιευτικό σκάφος σε ένα φορτηγό πλοίο. Με τη βοήθεια χορηγών, όπως εσάς,  έχουμε συγκεντρώσει πάνω από 90.000 δολάρια μέχρι σήμερα (με εκτιμώμενο τον προϋπολογισμό της καμπάνιας στα περίπου 300. 000 αμερικανικά δολλάρια).

Η συνεχής υποστήριξή σας είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί ότι το έργο θα συνεχιστεί. Οποιοδήποτε ποσό είναι ευπρόσδεκτο, ακόμα και το 1 δολάριο. Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν φορτηγά πλοία στη Γάζα  έχουμε αγοράσει ένα αλιευτικό σκάφος – του οποίου οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες, όπως και όλοι οι αλιείς στη Γάζα, δυσκολεύονται να κερδίσουν τα προς το ζην  λόγω των βίαιων περιορισμών που επιβάλλονται στα παλαιστινιακά αλιευτικά σκάφη από την ισραηλινή κυβέρνηση – και  θα το μετατρέψουμε σε ένα φορτηγό πλοίο.

Το σκάφος απαιτεί σημαντική ανακατασκευή και είμαστε ικανοποιημένοι που θα παρέχουμε κάποιες ευκαιρίες εργασίας στους ανθρώπους της Γάζας  όπου ο παράνομος αποκλεισμός έχει προκαλέσει μαζική ανεργία. Οι εργασίες στο πλοίο θα ξεκινήσουν σε λίγες ημέρες και είναι σημαντικό να έχουμε χρήματα στα χέρια μας  για να διασφαλίσουμε  ότι το έργο δεν θα καθυστερήσει  λόγω της έλλειψης κονδυλίων. Πρέπει επίσης για την ώρα να δώσουμε και τα υπόλοιπα χρήματα για το σκάφος στον προηγούμενο ιδιοκτήτη του.

Είναι ανάγκη να αποτελέσετε μέρος αυτής της δημόσιας πρόκλησης ενάντια στη συνενοχή των κυβερνήσεων μας στον παράνομο ισραηλινό αποκλεισμό της Γάζας. Το Παλαιστινιακό λιμάνι της Γάζας πρέπει να είναι ελεύθερο και ανοιχτό για την μετακίνηση των πλοίων, όπως και κάθε άλλο λιμάνι της Μεσογείου. Εμείς δεν θα ησυχάσουμε μέχρι αυτό να συμβεί – παρακαλούμε να μας βοηθήσετε στην επίτευξη αυτού του στόχου. Ο ρυθμός της προόδου της εκστρατείας μας εξαρτάται από τη γενναιοδωρία υποστηρικτών σαν εσάς, και την προθυμία σας να μας βοηθήσετε ώστε να υπάρξουν κι άλλοι ιδιώτες και οργανισμοί που θα μας υποστηρίξουν.

Παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας, η οποία διαθέτει τακτικές ενημερώσεις σχετικά με την καμπάνια και πολλούς τρόπους για να συμβάλλετε. Εκεί θα βρείτε επίσης πληροφορίες για την πρωτοβουλία μας, που δεν είναι φιλανθρωπία, καθώς και σύνδεσμους για τις εκστρατείες της Συμμαχίας του Στόλου της Ελευθερίας σχετικά με την Ελεύθερη Μετακίνηση των Παλαιστινίων, ανάμεσά τους και η ελευθερία ναυσιπλοϊας για τους Παλαιστίνιους ψαράδες.

Παρακαλούμε υποστηρίξτε την Κιβωτό της Γάζας με οποιονδήποτε τρόπο μπορείτε, διαδώστε το μήνυμα της καμπάνιας στις επαφές, στους φίλους και την οικογένειά σας. Αυτό θα βοηθήσει την ολόκληρωση του έργου το συντομότερο δυνατό.

Μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε στον τερματισμό του αποκλεισμού της Γάζας!

 http://www.gazaark.org/donate

gazaark.org/el
Τελευταία ενημέρωση Τετάρτη, 15 Μάιος 2013 23:29