16 11.2013

Διεθνής συνάντηση για την αντιμετώπιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη Γάζα

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου
Διεθνής συνάντηση για την αντιμετώπιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη Γάζα

 



Διεθνής συνάντηση για την αντιμετώπιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη Γάζα

Λα Σπέτσια, Ιταλία ,

3 Νοέμβρη  2013

Καθώς ο παράνομος ισραηλινός αποκλεισμός της Γάζας έχει ξεπεράσει τις 2.300 ημέρες και καθώς οι επιπτώσεις αυτού του αποκλεισμού μεγεθύνονται από την αιγυπτιακή καταστολή στις  σήραγγες και στο πέρασμα της Ράφα, πάνω από δέκα εκπρόσωποι  διεθνών οργανισμών συναντήθηκαν στη Λα Σπέτσια, στην Ιταλία, για να οργανωθούν κατά του αποκλεισμού της Γάζας και να εργαστούν για την υπεράσπιση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού, ειδικότερα το δικαίωμα της ελεύθερης κυκλοφορίας .

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Βέλγιο , τον Καναδά , τη Δανία , τη Γαλλία, την Ελλάδα , την Ιταλία , τη Λιβύη , τη Νορβηγία , την Ισπανία , τη Σουηδία , την Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο .

 Οι συμμετέχοντες αποφάσισαν να προωθήσουν και να υποστηρίξουν μια παγκόσμια εκστρατεία υπέρ των παιδιών της Γάζας. Εκατοντάδες παιδιά  στη Γάζα θα αναλάβουν τον δημόσιο απόπλου μίνι – Κιβωτών από το λιμάνι της Γάζας, ως ένα μήνυμα ελπίδας στον κόσμο, εκφράζοντας την ανάγκη τους για ελευθερία και μια κανονική ζωή ( http://www.gazaark.org/el/2013/11/07/9409/  ) .

Επίσης, οι οργανώσεις που συμμετείχαν,  αποφάσισαν να υιοθετήσουν δράσεις σε όλο τον κόσμο, σε λαϊκό και  πολιτικό, για να  ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για τα δεινά του παλαιστινιακού λαού της Γάζας και να αμφισβητήσει ουν ενεργά τον ισραηλινό αποκλεισμό της Γάζας και το κλείσιμο της Ράφα από την Αίγυπτο . Αυτά τα σχέδια δράσης θα ανακοινωθούν σε εύθετο χρόνο .

Συμμετοχή σε οργανώσεις και ομάδες ( με αλφαβητική σειρά ) :

Canadian Boat to Gaza
European Campaign to End the Siege of Gaza
Free Gaza Denmark
Freedom Flotilla Italia
Gaza’s Ark
IHH Turkey
International Committee for Breaking the Siege on Gaza 
Miles of Smiles Belgium

Miles of Smiles Libya

Miles of Smiles Sweden
Miles of Smiles UK

Rumbo a Gaza
Ship to Gaza Greece
Ship to Gaza Norway
Ship to Gaza Sweden
Τελευταία ενημέρωση Σάββατο, 16 Νοέμβριος 2013 14:27