27 05.2010

Προκαλούν συνέχως οι Υπουργοί του Ισραήλ

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

O ισραηλινός υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Γιτζάκ Χέρτσογκ, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνησή του θα αποτρέψει άνευ όρων τον κατάπλου του Στόλου της Ελευθερίας στη Γάζα. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Χέρτσογκ η ισραηλινή κυβέρνηση θα επιτρέψει στο στόλο να φτάσει στον προορισμό του και να μοιράσει ανεμπόδιστα την βοήθεια σε αντάλλαγμα με μια υπόσχεση για την απελευθέρωση του Γκιλάντ Σαλίτ, ο ισραηλινός στρατιώτης που βρίσκεται υπό κράτηση από την Χαμάς..

Ο Χέρτσογκ ανέφερε στο Hebrew Radiο την Κυριακή: «Δεν θα επιτραπεί στο κονβόι των πλοίων να φτάσουν στη Γάζα; εκτός αν οι οργανωτές του δεσμευτούν ότι θα απελευθερωθεί ο στρατιώτης Γκιλάντ Σαλίτ, από την Λωρίδα» (!).

Επιπλέον, ο υπουργός υποστήριξε ότι το κονβόι των πλοίων με κατεύθυνση την αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζα είναι «μια καθαρά προβοκατόρικη επιχείρηση που αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό (;) του κράτους του Ισραήλ». Τραβώντας ακόμη περισσότερο τα όρια της ανοχής του ακροατή, σημείωσε ότι η Γάζα «δεν αντιμετωπίζει ανθρωπιστική κρίση και δεν υποφέρει από έλλειψη τροφής» (!).

Πηγή:

http://www.middleeastmonitor.org.uk/news/middle-east/1057-israeli-minister-says-qrelease-shalit-and-the-freedom-flotilla-can-reach-gazaq

 Υποσημείωση:

Ο Στόλος της Ελευθερίας δεν έχει καμία δουλειά με τις διαπραγματεύσεις του σιωνιστικού κράτους με την παλαιστινιακή αντίσταση. Μπορεί εκκλήσεις για ανταλλάγματα σχετικά με τον αιχμάλωτο στρατιώτη του σιωνιστικού στρατού κατοχής Σαλίτ στους ακτιβιστές του Στόλου της Ελευθερίας να έχουν απήχηση στην εκφασισμένη κοινωνία του Ισραήλ, ωστόσο, στα μάτια και αυτιά της  προοδευτικών ανθρώπων όπου γης, λαμβάνουν, αν μη τι άλλο, χαρακτήρα φαιδρότητας.

Τελευταία ενημέρωση Πέμπτη, 27 Μάιος 2010 10:22