12 08.2014

H Συμμαχία του Στόλου της Ελευθερίας σχεδιάζει να πλεύσει ξανά προς τη Γάζα

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Νέα - Ανακοινώσεις
H Συμμαχία του Στόλου της Ελευθερίας σχεδιάζει να πλεύσει ξανά προς τη Γάζα


H Συμμαχία του Στόλου της Ελευθερίας σχεδιάζει να πλεύσει ξανά προς τη Γάζα
Απαντώντας στην ισραηλινή επιθετικότητα και τη συνενοχή των κυβερνήσεων παγκοσμίως
 
Μέλη της Συμμαχίας του Στόλου της Ελευθερίας (FFC) συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, στη σκιά της πρόσφατης ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα. Παρακολουθήσαμε όλο αυτό το διάστημα να διαπράττονται αγριότητες  εναντίον ενός ήδη πολιορκημένου λαού. Στη διήμερη συνεδρίασή του (10-11 Αυγούστου), η Συμμαχία του Στόλου της Ελυθερίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είναι  ευθύνη της κοινωνίας των πολιτών σε όλο τον κόσμο  να πλεύσει προς τη Γάζα και να προσπαθήσει να σπάσει τον ισραηλινό αποκλεισμό, την πηγή των περισσότερων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο παλαιστινιακός λαός της Γάζας.

Σχεδιάζουμε να πλεύσουμε προς στη Γάζα κατά τη διάρκεια του 2014, Διεθνούς Έτους  Αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό Λαό: http://unispal.un.org/unispal.nsf/solidarity.htm?OpenForm

Η πρωτοβουλία αυτή, ακολουθώντας τα χνάρια των στόλων του 2010 και 2011, καθώς και άλλες προσπάθειες για να σπάσει ο αποκλεισμός της Γάζας (μεταξύ 2008 και 2014), αναμένεται να περιλαμβάνει μια ευρύτερη και πιο ποικιλόμορφη διεθνή συμμετοχή. Αυτός ο νέος στολίσκος είναι μια αντανάκλαση της αυξανόμενης παγκόσμιας αλληλεγγύης με τον παλαιστινιακό λαό,  από τις ΗΠΑ ως τη Μαλαισία, από τη Σκανδιναβία μέχρι τη Νότια Αφρική.

"Οι εκκλήσεις για να τελειώσει ο αποκλεισμός της Γάζας πρέπει να περάσουν από τα λόγια στις πράξεις", δήλωσε η Ann Ighe, πρόεδρος του Ένα Καράβι για τη Γάζα-Σουηδίας και μέλος του FFC. Καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες σε όλο τον κόσμο  να συμμετάσχουν σε αυτή την πρωτοβουλία με όποιο τρόπο μπορούν."

Τα πλοία αναμένεται επίσης να μεταφέρουν παλαιστινιακά προϊόντα, που έχουν αγοράσει άνθρωποι από όλο τον κόσμο, έτσι ώστε να  ολοκληρωθεί το έργο της Κιβωτού της Γάζας, το σκάφος που χτίστηκε από τους Παλαιστινίους και το FFC στη Γάζα  και βομβαρδίστηκε από το Ισραήλ στις 11 Ιουλίου.

"Καλούμε όλες τις κυβερνήσεις να υπερασπιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού στην ελεύθερη μετακίνηση, προκειμένου να διευκολυνθεί η διέλευση των πλοίων μας στη Γάζα. Είναι ευθύνη τους", πρόσθεσε ο Ehab Lotayef από τη Συμμαχία.

Εκτός από την προετοιμασία ενός στόλου για να πλεύσει προς τη Γάζα, η Συμμαχία του Στόλου της Ελευθερίας θα διοργανώσει διαδηλώσεις στις θάλασσες και στα λιμάνια σε όλο τον κόσμο, κατά τους επόμενους μήνες. Μαζί με άλλα εγχειρήματα, η πρωτοβουλία θα υποστηρίξει το δικαίωμα των Παλαιστινίων να εκμεταλλεύονται τις διεθνείς θαλάσσιες γραμμές, μέσα και έξω από το λιμάνι της Γάζας.

Υποστηρίζουμε το παλαιστινιακό αίτημα  να ανοίξει το λιμάνι της Γάζας στη διεθνή θαλάσσια κυκλοφορία. Η Συμμαχία του Στόλου της Ελευθερίας θα εργαστεί για την αδελφοποίηση των λιμένων της Μεσογείου και πέραν αυτής, με την πόλη της Γάζας, ως ένδειξη αλληλεγγύης και υποστήριξης.

Τέλος, βεβαιώνουμε ότι όλα όσα κάνουμε είναι ειρηνικές δράσεις της κοινωνίας των πολιτών χωρίς καμιά παρέμβαση από κυβερνήσεις.

Μέλη της Συμμαχίας του Στόλου της Ελευθερίας:

Ευρωπαϊκή Καμπάνια για τον Τερματισμό της Πολιορκίας της Γάζας
Στόλος της Ελευθερίας-Ιταλία
Κιβωτός της Γάζας
ΙΗΗ
Διεθνής Επιτροπή για το Σπάσιμο της Πολιορκίας της Γάζας (ICBSG)
Rumbo a Gaza - Ισπανία
Ένα Καράβι για τη Γάζα - Ελλάδα
Ένα Καράβι για τη Γάζα - Νορβηγία
Ένα Καράβι για τη Γάζα - Σουηδία

Επίσης, συμμετέχουν στο εγχείρημα:

Συμμαχία Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη   - Νότια Αφρική
Free Gaza
Haluan Palestin - Μαλαισία
Life Line to Gaza - Ιορδανία
Miles of Smiles
Sahabat Al-Aqsha
Τελευταία ενημέρωση Τρίτη, 12 Αύγουστος 2014 12:21