29 04.2014

Για το τρομοκρατικό χτύπημα στην Κιβωτό της Γάζας

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Νέα - Ανακοινώσεις
karabaki
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ
"ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ"

Σήμερα, Τρίτη 29 Απριλίου 2014, η Κιβωτός της Γάζας υπέστη δειλό τρομοκρατικό χτύπημα με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στο σκάφος και να ημιβυθιστεί.

Το τρομοκρατικό αυτό χτύπημα φέρνει μνήμες από  το 1988 όταν το 6151 τόνων SolPhryne που είχε αποκτηθεί από την PLO για να κάνει ένα συμβολικό ταξίδι επιστροφής Παλαιστινίων Προσφύγων καταστράφηκε από νάρκη που κολλήθηκε στο σκάφος και εξερράγη. Άγνωστος τότε είχε τηλεφωνήσει σε πρακτορείο ειδήσεων και ανέλαβε την ευθύνη για λογαριασμό της ισραηλινής εξτρεμιστικής οργάνωσης, Kach International.


Πλοία αποστολών εναντίον του αποκλεισμού της Γάζας έχουν υποστεί ενέργειες σαμποτάζ,  όπως για παράδειγμα οι δολιοφθορές στο ελληνο-σουηδικό-νορβηγικό πλοίο Τζουλιάνο στην Ελλάδα, μέσα στην μαρίνα Αλίμου και υπό την πλήρη αδιαφορία της τότε κυβέρνησης Γ.Α. Παπανδρέου, όσο και στο ιρλανδικό στην Τουρκία το 2011, ενώ ετοιμαζόταν η αποστολή του Στόλου της Ελευθερίας.  Επίσης το 2010, τρία πλοία του Στόλου της Ελευθερίας είχαν παρουσιάσει βλάβες με αποτέλεσμα το ένα να αποσυρθεί εντελώς. Μόνο ένα πρόλαβε να επισκευαστεί εγκαίρως και να συμμετάσχει στο Στόλο που δέχθηκε τη φονική επίθεση στις 31/5/2010.

Η επίθεση έγινε λίγο καιρό πριν η Κιβωτός της Γάζας σαλπάρει μεταφέροντας προϊόντα που είχαν παραγγείλει αγοραστές από πολλές χώρες του δυτικού κόσμου, επιχειρώντας να σπάσει ο παράνομος αποκλεισμός.

Πρόκειται για μια δειλή τρομοκρατική ενέργεια από κάποιους που προφανώς τους ενοχλεί το μήνυμα που μεταφέρει η Κιβωτός της Γάζας και αυτό είναι ότι η αποκλεισμένη από στεριά, αέρα, θάλασσα Λωρίδα της Γάζας δικαιούται επιτέλους να είναι ελεύθερη, να μπορεί να συναλάσσεται εμπορικά με τον υπόλοιπο κόσμο, να μπορούν οι φοιτητές της να βγαίνουν για να σπουδάσουν και οι ασθενείς  να μεταφέρονται σε νοσοκομεία. Ένα εκατομύριο οκτακόσιες χιλιάδες άνθρωποι ζουν στη μεγαλύτερη ανοικτή φυλακή του κόσμου εδώ και τουλάχιστον 7 χρόνια και η διεθνής κοινότητα σιωπά. Image

Εμείς ως Πρωτοβουλία "Ένα Καράβι για τη Γάζα" δηλώνουμε πως  θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και πως καμμιά επίθεση δεν πρόκειται να σταματήσει τις προσπάθειές μας για να τερματιστει ο παράνομος και απάνθρωπος  αποκλεισμός που έχει επιβάλει το Ισραήλ στη Γάζα.

Πρωτοβουλία "Ένα Καράβι για τη Γάζα"
μέλος του FFC που στηρίζει το εγχείρημα της Κιβωτού της Γάζας

 

Τελευταία ενημέρωση Τρίτη, 29 Απρίλιος 2014 20:46