26 02.2013

Καταγγελία της δολοφονίας του Παλαιστίνιου κρατούμενου Αραφάτ Τζαμαντάτ

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Νέα - Ανακοινώσεις
Καταγγελία της δολοφονίας του Παλαιστίνιου κρατούμενου Αραφάτ Τζαμαντάτ
Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, με την εγκληματική συμπεριφορά τους απέναντι στους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατουμένους, με τη βία που ασκούν σε μη-βίαιους διαδηλωτές, αλλά και με τον απάνθρωπο αποκλεισμό της Γάζας, για άλλη μια φορά αποδεικνύουν ότι αντιμετωπίζουν τους Παλαιστίνιους σα να μην είναι ανθρώπινες υπάρξεις και ότι το τελευταίο ζήτημα που τους απασχολεί είναι η ειρήνη ανάμεσα στους δυο λαούς.


Τελευταίο θύμα των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής είναι ο 30χρονος Αραφάτ Τζαμαντάτ, που δολοφονήθηκε υποκύπτοντας σε κτηνώδη βασανιστήρια, το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, κατά την διάρκεια της ανάκρισης του κι ενώ ήταν έξι μέρες υπό κράτηση στη φυλακή Μεγκίντο.

Η νεκροψία αναφέρει λεπτομερώς κακώσεις και μώλωπες στην πάνω δεξιά περιοχή της πλάτης, σοβαρούς μώλωπες στη δεξιά θωρακική περιοχή, ενδείξεις βασανιστηρίων στο μυ του άνω αριστερού ώμου, παράλληλα προς στην κάτω περιοχή του λαιμού, καθώς και κάτω από το δέρμα και εντός του μυ της δεξιάς πλευράς του θώρακα. Επίσης αποκάλυψε πως η δεύτερη και τρίτη πλευρά του στη δεξιά θωρακική χώρα ήταν σπασμένες διαπιστώνοντας παράλληλα επτά τραύματα στο εσωτερικό του κάτω χείλους του, μώλωπες στο πρόσωπο και αίμα στη μύτη του.

Η νεκροψία απέδειξε επιπρόσθετα ότι η καρδιά του Αραφάτ Τζαμαντάτ ήταν υγιής, πράγμα που διαψεύδει την αρχική ανακοίνωση των κατοχικών αρχών ότι πέθανε από καρδιακή προσβολή, ενώ δεν υπήρξαν ενδείξεις εγκεφαλικού επεισοδίου.

Η Πρωτοβουλία "Ένα Καράβι για τη Γάζα" καταγγέλλει την δολοφονία του Παλαιστίνιου κρατουμένου Αραφάτ Τζαμαντάτ και απαιτεί να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Επίσης, απαιτεί να υποχρεωθεί  το Ισραήλ να σταματήσει την συνεχή καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου, δίνοντας τέλος:

  • Στα βασανιστήρια και την κακομεταχείριση των κρατουμένων.
  • Στην διοικητική κράτηση.
  • Στην απομόνωση των κρατουμένων.
  • Στη σύλληψη ατόμων από ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, όπως παιδιά, ηλικιωμένους, αρρώστους και άτομα με ειδικές ανάγκες.

Οι Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές του Ισραήλ, την 1 Φεβρουαρίου 2013, ήταν 4.812, συμπεριλαμβανομένων 219 παιδιών (τα 31 κάτω των 16 ετών), 12 γυναικών και 178 κρατουμένων που κρατούνται χωρίς απαγγελία κατηγορίας ή δίκη.

Aπό το 1967 έως σήμερα, 72 Παλαιστίνιοι έχουν πεθάνει στις ισραηλινές φυλακές από βασανιστήρια και 53 από ιατρική αμέλεια.

Μπορεί οι Ηνωμένες Πολιτείες να χρηματοδοτούν το Ισραήλ  και, μαζί με τις  στενά συμμαχικές τους κυβερνήσεις,  να το υποστηρίζουν εμείς όμως πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας ώστε να λογοδοτήσει μια μέρα το Ισραήλ για τα εγκλήματά του.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ!

Πρωτοβουλία "Ένα Καράβι για τη Γάζα"
Τελευταία ενημέρωση Τετάρτη, 27 Φεβρουάριος 2013 00:12